- Fri frakt ved kjøp over kr 498,-

Visste du dette om olivenolje?

Olivenolje har en lang og rik historie, og har blitt brukt i matlaging i over 4000 år. I dag har vi lyst å dele 5 fun facts om olivenolje som du kanskje ikke visste fra før.

Visste du at?

  1. All oliven er grønn, for deretter å bli sort/mørk når den modnes.⁠
  2. Det finnes 8 ulike kategorier av olivenolje. De mest vanlige er: extra virgin, virgin og olivenolje.⁠
  3. Det finnes mange forskjellige varianter av olivenolje, med varierende smaker og bruksområder, alt etter hvor de produseres og hvilke oliven som brukes.⁠
  4. De fleste olivenoljer er laget ved hjelp av en kombinasjon av mekanisk press og varmebehandling, men de beste og mest eksklusive olivenoljene er laget ved hjelp av kaldpressing alene.
  5. ⁠Extra virgin olivenolje har en høyere konsentrasjon av antioksidanter og anti-inflammatoriske stoffer enn andre typer olivenolje.


Alle våre olivenoljer er extra virgin olivenolje (EVOO).

EVOO er ren fruktsaft presset fra oliven. Den har høyest kvalitet, er spekket av antioksidanter og ettertraktet for sin aroma. EVOO gjennomgår strenge kvalitetskontroller, og er helt uten kjemikalier. Denne oljen får man kun ved kaldpressing. For at olivenoljen skal kunne kategoriseres som kaldpresset, må hele prosessen foregå under 27°C.⁠ Likevel er det stor forskjell i kvalitet. Sjekk dette før kjøp: ⁠

En god olivenolje skal ha full sporbarhet tilbake til produsenten. ⁠

Opprinnelsesmerket bør være på. Det brukes som en garanti for at produktet er det de utgir seg for å være, og at det kommer fra stedet som er oppgitt på flasken. ⁠
Syreinnholdet i en EVOO skal maks skal være 0,8%. Dess lavere, dess høyere kvalitet. Vår Venta del baron har 0,1% syreinnhold. ⁠

Den beste kvaliteten får man etter den første pressingen, der den aller beste olivenoljen er Extra Virgin Olivenolje. Bruk av ekstra virgin olivenolje i kostholdet gir dokumenterte helseeffekter, som høy levealder og beskyttende mot hjerte- og karsykdommer.

Legg igjen din kommentar