Polvorones er en av de mest populære julekakene i Spania. Bak de før jul og nyt herlige smaker. Vi kan varmt anbefale å bruke Cladivm Picudo for en ekstra smaksdimensjon.
Ingredienser:
- 500 gram hvetemel
- 250 gram finkornet sukker
- 2,5 dl Cladivm Picudo extra virgin olive oil
- 100 gram mandler
- 1 1/2 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss appelsinzest
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 160 grader.
- Ha melet i en ildfast form og stek i 20 minutter i ovnen, pass på å blande melet hvert femte minutt. Sett til side og avkjøl.
- Stek mandlene i ovnen i 20 minutter og pass på å blande dem halvveis. Når de er stekt, la de avkjøles. Når de er avkjølt, maler du dem i en blender eller krydderkvern.
- Pulveriser sukkereret i kryddekvern. Rasp skallet av appelsinen.
- Tilsett mel, mandler, sukkeret og appelsinzest i en kjøkkenmaskin og bland gjennom.
- Når det er blandet, tilsett vaniljeekstrakt og sett kjøkkenmaskinen på lav hastighet. Tilsett sakte ekstra virgin olivenolje.
- Øk hastigheten ett hakk til det er godt blandet gjennom. Ikke bland for mye. Den ferdige deigen skal være myk og smidig og ikke feste seg.
- Legg deigen på benken og kjevle ut deigen. Bruk pepperkakeformer til å lage fine figurer.
- Sett ovnen på 180 grader.
- Legg kakene på et stekebrett med bakepapir og stek i ovenen i 15-20 minutter.
Buen Provecho!