Sort Hvitløk laget av økologisk hvitløk fra Bestemor Carmens (La Abuela Carmen) egen avling. Hvitløken gjennomgår en lang og naturlig modningsprosses som kombinerer temperatur og fuktighet i mer en 40 dager. Dette gir myke, nesten kremaktige fedd av sort gul. Den er også helt uten tilsettningsstoffer eller konserveringsmidler.
Hvitløken er ikke fermentert da det krever bakterier. Den har ikke den sterke smaken som er karakteristisk for fersk hvitløk men har en søtlig mild smak. Det er heller ikke noe lukt etter du har spist sort hvitløk.
Økologisk Sort Hvitløk har også en rekke helsefordeler - den er spekket med hele fem ganger så mye antioksidanter og polyfenoler enn vanlig hvitløk.
Bortsett fra dens helseegenskaper, har sort hvitløk blitt en ingrediens i de mer kresne kjøkkenene, med smaken som sammenlignes med Umami. Umami er den berømte femte smaken sammen med den mer vanlige søtt, surt, bittert og salt. Navnet Umami kommer fra japansk og betyr deilig smak, akkurat som svart hvitløk.
Forslag til bruk:
Denne forpakningen inneholder skrellede sorte hvitløksfedd klare til å spise eller legge til i oppskriftene dine. Hvitløken kan nytes alene, men passer også perfekt til blant annet sjømat, brød, sauser, oster, kjøtt og sopp.