- Fri frakt ved kjøp over kr 798 -
Disse hjemmelagde vegetariske empanadaene er laget med en superenkel deig og er fylt med sort hvitløk, svarte bønner, mais, poteter, grønnsaker og smakfulle krydder. Empanadas er super middag, og de passer kanskje ekstra godt i helgen når du har litt bedre tid både til å lage mat og til å spise den.
kr 0,00 inkl. mva.
Ship to
*
*
Shipping Method
Navn
Estimert levering
Pris
Ingen leveringsvalg
+ -

Ingredienser:

Deig:

  • 2,5 dl vann
  • 170 gram usaltet smør
  • 350 gram mel
  • 2 ts salt
  • En klype paprikakrydder

 

Fyll:

  • 2 spiseskjeer Cladivm Hojiblanco Extra virgin olivenolje
  • 1 jalapeño
  • 4 fedd økologisk sort hvitløk
  • 1 boks mais
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 kokefast potet
  • Krydder: salt, røde chiliflak, paprika, pepper og spisskummen
  • 2 stenger med selleri
  • En halv rød paprika
  • En halv grønn paprika

 

Fremgangsmåte

Deig:

  1. Tilsett vann og smør i en gryte på middels varme, og varm opp til smøret har smeltet helt. I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen mel, salt og paprika og lag en brønn i midten.
  2. Hell litt av den varme smørblandingen i og bland med fingertuppene for å lage en våt deig. Hell i resterende væske, og arbeid deigen med hendene til du får en våt, fet deig. Pakk deigen inn i plast og avkjøl i minst 2 timer
  3. Forvarm ovnen til 200°c. Kle en stor stekeplate med bakepapir.

 

Fyll:

  1. Varm olivenolje i en stor stekepanne over middels varme og fres jalapeño.
  2. Tilsett mais, sorte bønner, potet og krydder.
  3. Tilsett selleri i terninger og paprika. Stek i ca 2 minutter, eller til de er møre.

Slik setter du empanadas sammen:

  1. Riv av biter av den avkjølte deigen og rull til kuler. Kjevle ut kulene til de er ca. 3 mm tykk.
  2. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg og litt vann. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en stekeplate og pensle med egg.
  3. Stek empanadasene til de er gylne, i ca 20 minutter. Severes varme, gjerne med en spicy Chimichurri til.

Oppskrift Chimichurri

 

Ingredienser:

  •        3 ss Parqueoliva sherryeddik
  •        0,5 stk lime
  •        4 stk hvitløksfedd
  •        0,5 dl Cladivm Picudo extra virgin olivenolje
  •        1 stk rød chili uten frø
  •        4 ss hakket bladpersille
  •        2 ss hakket koriander
  •        2 ss hakket oregano
  •        Salt

Slik gjør du:

  1. Finhakk chili og hvitløk, bland sammen eddik, lime og olje. Hell over urtene og ha i hvitløk og chili. Ruccola smaker også godt i.
  2. Smak til med salt og pepper. Liker du den litt chunky er den fin å lage i en morter.
  3. Chimichurri smaker best om den får stå minst 30 minutter før servering.

 

Vel bekomme!

 

Tips! Lag gjerne dobbel porsjon, for så å fryse ned det som ikke blir spist opp.

Skriv din egen omtale
  • Kun registrerte brukere kan skrive omtaler
*
*
  • Bad
  • Utmerket
*
*
*
*

Ingredienser:

Deig:

  • 2,5 dl vann
  • 170 gram usaltet smør
  • 350 gram mel
  • 2 ts salt
  • En klype paprikakrydder

 

Fyll:

  • 2 spiseskjeer Cladivm Hojiblanco Extra virgin olivenolje
  • 1 jalapeño
  • 4 fedd økologisk sort hvitløk
  • 1 boks mais
  • 1 boks svarte bønner
  • 1 kokefast potet
  • Krydder: salt, røde chiliflak, paprika, pepper og spisskummen
  • 2 stenger med selleri
  • En halv rød paprika
  • En halv grønn paprika

 

Fremgangsmåte

Deig:

  1. Tilsett vann og smør i en gryte på middels varme, og varm opp til smøret har smeltet helt. I mellomtiden, i en stor bolle, visp sammen mel, salt og paprika og lag en brønn i midten.
  2. Hell litt av den varme smørblandingen i og bland med fingertuppene for å lage en våt deig. Hell i resterende væske, og arbeid deigen med hendene til du får en våt, fet deig. Pakk deigen inn i plast og avkjøl i minst 2 timer
  3. Forvarm ovnen til 200°c. Kle en stor stekeplate med bakepapir.

 

Fyll:

  1. Varm olivenolje i en stor stekepanne over middels varme og fres jalapeño.
  2. Tilsett mais, sorte bønner, potet og krydder.
  3. Tilsett selleri i terninger og paprika. Stek i ca 2 minutter, eller til de er møre.

Slik setter du empanadas sammen:

  1. Riv av biter av den avkjølte deigen og rull til kuler. Kjevle ut kulene til de er ca. 3 mm tykk.
  2. Fordel to store spiseskjeer av fyllet på den ene halvdelen. Pensle rundt kanten med pisket egg og litt vann. Brett deigen over fyllet, klem kantene godt sammen med en gaffel. Legg de på en stekeplate og pensle med egg.
  3. Stek empanadasene til de er gylne, i ca 20 minutter. Severes varme, gjerne med en spicy Chimichurri til.

Oppskrift Chimichurri

 

Ingredienser:

  •        3 ss Parqueoliva sherryeddik
  •        0,5 stk lime
  •        4 stk hvitløksfedd
  •        0,5 dl Cladivm Picudo extra virgin olivenolje
  •        1 stk rød chili uten frø
  •        4 ss hakket bladpersille
  •        2 ss hakket koriander
  •        2 ss hakket oregano
  •        Salt

Slik gjør du:

  1. Finhakk chili og hvitløk, bland sammen eddik, lime og olje. Hell over urtene og ha i hvitløk og chili. Ruccola smaker også godt i.
  2. Smak til med salt og pepper. Liker du den litt chunky er den fin å lage i en morter.
  3. Chimichurri smaker best om den får stå minst 30 minutter før servering.

 

Vel bekomme!

 

Tips! Lag gjerne dobbel porsjon, for så å fryse ned det som ikke blir spist opp.