Pisto (også kjent som spansk ratatouille) er en smakfull vegetarstuing som er enkel å lage og full av gode næringsstoffer.
Bruk vår fantastiske Almaolivia BIO extra virgin olivenolje er både økologisk og biodynamisk, og passer perfekt i denne retten.
(Du kan tilføye eller fjerne grønnsaker slik du ønsker. )
Ingredienser:
- 3 ss Almaolivia Bio extra virgin olivenolje
- 1 stk løk
- 8 fedd hvitløk
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 2 stk squash
- 1 stk aubergine
- 1 boks (ca. 400 g) hakkede tomater
- 2 ts tørket oregano
Slik gjør du:
- Kutt opp alle grønnsakene i små biter og finhakk hvitløken.
- Varm olivenolje i en stor stekepanne på middels lav varme. Tilsett løk og la steke til de begynner å brune seg. Tillsett hvitløk og stek i 4-5 minutter.
- Tilsett rød og grønn paprika. La steke til de begynner å mykne. Gjør det samme med squashen og auberginen. Rør innimellom.
- Tilsett hakkede tomater og oregano. La pistoen putre til den tykner opp - ca. 15 minutter.
- Ta av varmen og smak til med salt og pepper. Hell over mer olivenolje om du ønsker fyldigere smak.
Pisto kan serveres både varm eller kald, men smakes best med en skive nystekt urtebaguette. Buen Appetito!